Ιστορικό - Δράσεις

ΙΣΤΟΡΙΚΟ

Ο Σύλλογος Φίλων του Κέντρου Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες "Ο ΣΩΤΗΡ" ιδρύθηκε το 2005 με σκοπό την την οικονομική, κοινωνική και εκπαιδευτική στήριξη του έργου του Κέντρου. Επιπροσθέτως, ο σύλλογος συμβάλλει στην αντιμετώπιση των δυσχερειών και προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα άτομα με νοητικές αναπηρίες στο χώρο των σχολικών μονάδων και της κοινωνίας. Έχει διαρκή συνεργασία με αρμόδιους φορείς προς μελέτη και επίλυση κοινωνικών και λοιπών θεμάτων αναπηρίας.

Το Δ.Σ . του Συλλόγου των Φίλων του Κέντρου μας απαρτίζεται από επιστήμονες υγείας, οικονομολόγους κλπ. με ιδιαίτερη ευαισθησία σε θέματα αναπηρίας και κοινωνικού προβληματισμού. Είναι γνώστες των δυσκολιών και των αναγκών του χώρου της αναπηρίας και στοχεύουν σε μια κοινωνία χωρίς διακρίσεις και δίχως αποκλεισμούς, μια κοινωνία αλληλοαποδοχής. 

https://www.facebook.com/sillogos.filon.sotir

 

ΔΡΑΣΕΙΣ

Ο Σύλλογος φίλων προγραμματίζει τις κάτωθι δράσεις για το σχολικό έτος 2014 - 2015.

1. Συμμετοχή στη ΔΕΘ

2. Έκδοση ημερολογίου με φωτογραφικό υλικό από τα καλλιτέχνικα έργα των παιδιών με αναπηρίες

3. Φιλανθρωπικές εκδηλώσεις

4. Εκθέσεις ζωγραφικής στην πόλη της Θεσσαλονίκης

5. Συναυλία προς οικονομική ενίσχυση των άπορων οικογενειών Α.με.Α του Κέντρου

6. Συμμετοχή στον 3ο Διεθνή Ημιμαραθώνιο Θεσσαλονίκης

Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» | Τηλ.: 2310 820 655 & 2310 820 455 | info@kentroameasotir.gr
ESPA