ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΩΝ ΔΟΜΩΝ ΚΔΑΠ-ΜΕΑ ΚΑΙ ΣΥΔ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΑμεΑ "Ο ΣΩΤΗΡ" ΣΤΗ ΝΕΑ ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΕΙΑ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ

 

 

Με αισθήματα χαράς και συγκίνησης, παρουσία του κ. Γεωργίου Σταμάτη, Γ.Γ. Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Καταπολέμησης της Φτώχειας και εκπροσώπων της Μητρόπολης Κασσανδρείας εγκαινιάστηκαν οι δύο νέες πρότυπες δομές του Κέντρου ΑμεΑ «Ο ΣΩΤΗΡ», ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και ΣΥΔ στη Νέα Καλλικράτεια Χαλκιδικής την Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2021.


                Τα εγκαίνια τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι της Πολιτείας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης καθώς επίσης και συνεργάτες και φίλοι. Μεταξύ άλλων, παρόντες ήταν ο κ. Ιωάννης Μοσχολιός, Πρόεδρος της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και η κ. Φωτεινή Ζαφειροπούλου, Γενική Γραμματέας της ΠΟΣΓΚΑμεΑ και μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας της ΕΣΑμεΑ, οι κύριοι Γιώργος Αγγελόπουλος και Τάσος Ντούγκας, συνιδρυτές του σωματείου «Φύλακας Άγγελος» και ο κ. Αντώνης Τσαπατάκης, χάλκινος παραολυμπιονίκης. Με την παρουσία τους τίμησαν το Φορέα, επίσης, ο Διοικητής της Αυτοτελούς Υπηρεσίας Οδικών Τελών και Διοδίων, κ. Γιάννης Ανδρουλάκης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης, κ. Δημήτριος Κούβελας και ο βουλευτής Χαλκιδικής, κ. Απόστολος Πάνας, ο Αντιπεριφερειάρχης Υποδομών και Δικτύων, κ. Πάρις Μπίλλιας, οι εντεταλμένοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι ΠΚΜ, κ. Παντελής Καζαντζίδης και κ. Νίκος Τζόλλας,  ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, κ. Γιάννης Δαρδαμανέλης και η Πρόξενος της Ρουμανίας κ. Simona Dragomir.
Δυστυχώς, λόγω των προβλεπόμενων μέτρων προστασίας για την αποφυγή της διασποράς του COVID-19, δεν ήταν δυνατόν η Διοίκηση να απευθύνει ανοιχτή πρόσκληση προς όλους τους φίλους του Φορέα.

                 Η Πρόεδρος του Φορέα, κυρία Ράνια Λιακοπούλου, τόνισε ότι δεσμεύεται να συνεχίσει να αφήνει το αποτύπωμα της δικαιωματικής προσέγγισης της αναπηρίας με ήθος και σεβασμό.