ΒΙΩΜΑΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΦΗΓΗΣΗΣ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΘΗ ΘΑΝΟΥ

«Φορέστε σιδερένια παπούτσια και ελάτε να περπατήσουμε στα μαγικά μονοπάτια των παραμυθιών. Να ανακαλύψουμε μαζί τις αλήθειες που κρύβονται καλά κάτω από το μη πραγματικό, των φαινομενικά απλοϊκών ιστοριών

 

ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ     «Ο ΣΩΤΗΡ»

ΚΕΝΤΡΟ ΔΙΑ ΒΙΟΥ ΜΑΘΗΣΗΣ 1 «Ο ΣΩΤΗΡ»

 

Θεσσαλονίκη, 21/9/2016

 

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Α.με.Α «Ο ΣΩΤΗΡ» ανακοινώνει την διεξαγωγή

ΒΙΩΜΑΤΙΚΟΥ  ΣΕΜΙΝΑΡΙΟΥ ΑΦΗΓΗΣΗΣ

Με την Ανθή Θάνου

«ψέματα κι αλήθεια»

 

«Φορέστε σιδερένια παπούτσια και ελάτε να περπατήσουμε στα μαγικά μονοπάτια των παραμυθιών. Να ανακαλύψουμε μαζί τις αλήθειες που κρύβονται καλά κάτω από το μη πραγματικό, των φαινομενικά απλοϊκών ιστοριών . Να μας παρασύρουν οι ήρωες και να θέλουμε να αφηγηθούμε τις δοκιμασίες τους και τα κατορθώματά τους.  ‘Άραγε όμως  οι λέξεις, οι χειρονομίες, οι γκριμάτσες φτάνουν για να ειπωθούν τα παραμύθια;

Ο καθένας από τους συμμετέχοντες θα ανακαλύψει το δικό του τρόπο για να επικοινωνήσει την ιστορία του προσφέροντας παραμυθία-παρηγοριά αλλά και ψυχαγωγία, διασκέδαση».

Θέματα του σεμιναρίου:

  1. 1.    Τεχνικές αφήγησης (χρήση φωνής, κίνηση, ρυθμός, στάση σώματος, σκηνοθεσία  αφήγησης κ.λ.π)
  2. 2.    Τεχνικές μυθοπλασίας (καθημερινά ερεθίσματα - αφορμή για μια ιστορία)
  3. 3.    Πειραματισμοί  στην αφήγηση

 

Η διάρκεια του σεμιναρίου είναι 12 ώρες και θα υλοποιηθεί σε 3 συναντήσεις.

Αναλυτικότερα:

4 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή: 16:00-20:00

18 Νοεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή: 16:00 – 20:00

2 Δεκεμβρίου 2016, ημέρα Παρασκευή: 16:00 – 20:00

 

Τόπος Διεξαγωγής: Πολυκλείτου Ρέγκου 15, 54645, Θεσσαλονίκη

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 20 άτομα

 

Για περισσότερες πληροφορίες και για το κόστος συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στα τηλέφωνα 2310820655 & 2310820455 και στα e-mail: info@kentroameasotir.gr & kdvm1@kentroameasotir.gr .

 

Για την αίτηση συμμετοχής πατήστε εδώ

 

 

Σύντομο βιογραφικό σημείωμα της κας Ανθής Θάνου

 

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το 1999 αποφάσισε να φορέσει σιδερένια παπούτσια και να φτάσει ως την άλλη άκρη του κόσμου. Συντροφιά της είχε ένα σακούλι γεμάτο παραμύθια.

Συχνά όλα αυτά τα χρόνια κοντοστέκεται  και αφηγείται παραμύθια  σε Μουσεία (από το 2009 συνεργάζεται με το Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας Θράκης καθώς επίσης και με το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, υλοποιώντας  προγράμματα αφήγησης για παιδιά και ενήλικες με αφορμή εκθέματα από τις μόνιμες και περιοδικές εκθέσεις τους), σε Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα,  Φυλακές, Βιβλιοθήκες (συνεργάστηκε σε προγράμματα φιλαναγνωσίας των βιβλιοθηκών του Εβρου , Ξάνθης και Βέροιας), σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα (Γιορτή παραμυθιού στη  Κέα, φεστιβάλ Αφήγησης Ολύμπου, Αθηνών, Κοζάνης κ.α) και στο εξωτερικό (στο φεστιβάλ της Uzege στη Γαλλία και στο Όσλο).

 Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά  συνέδρια με αφηγήσεις και σεμινάρια στην Ελλάδα και στη Κύπρο.                                                                                                      

Διοργανώνει  βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι-κοινωνήσει  την τέχνη της  και να μοιραστεί  ιστορίες με άλλους.

 Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης)  και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.     

Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το βιβλίο τους CD «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON»  και το 2013 «το Δαφνοκούκουτσο» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ».

 

 

Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» | Τηλ.: 2310 820 655 & 2310 820 455 | info@kentroameasotir.gr
ESPA