ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΗ ΓΙΟΡΤΗ "ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ...ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ" 21 ΜΑΪΟΥ 2018, 19:30, ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

 

«ΖΗΣΑΜΕ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ…ΓΙΑ ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ»

     Το Ειδικώς Αναγνωρισμένο Φιλανθρωπικό  Σωματείο Αποκατάστασης και Ειδικής Αγωγής   ΑμεΑ  Ο  «Σωτήρ», σας προσκαλεί την   Δευτέρα, 21 Μαΐου 2018 στις 19:30 στην καλοκαιρινή γιορτή που διοργανώνει με τον τίτλο  «Ζήσαμε το παρελθόν … για να φτάσουμε στο μέλλον»  που σηματοδοτεί και τη συμπλήρωση 20 χρόνων λειτουργίας του .

 

  Η παράσταση θα λάβει χώρα στο Πολιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ" (Εθνικής Αμύνης 1),  όπου θα παρουσιαστούν  τα θεατρικά, μουσικά  και χορευτικά δρώμενα που ετοίμασαν τα παιδιά μας επί σκηνής. 

     Η παρουσία σας στην επετειακή εκδήλωση μας θα ήταν ιδιαίτερη τιμή για εμάς και τα παιδιά μας. 

 

 

Τόπος: Πολιτιστικό Κέντρο "ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ"

Ώρα: 19:30

Ημερομηνία: 21/05/2018

Συντελεστές: 

Ανθή Θάνου

Η Ανθή Θάνου γεννήθηκε στη Λαμία. Σπούδασε Νηπιαγωγός στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Από το  1999 αρχίζει να αφηγείται παραμύθια σε Μουσεία, Θέατρα, Μουσικές σκηνές, Πολιτιστικά Κέντρα,  Φυλακές, Βιβλιοθήκες, σε Φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Συμμετέχει σε πανεπιστημιακά  συνέδρια και  διοργανώνει   βιωματικά εργαστήρια για την τέχνη της αφήγησης προσπαθώντας να επι- κοινωνήσει  την τέχνη της.

Η Ανθή Θάνου είναι μέλος του ΠΟΦΑ (Πανελλήνιος  Όμιλος Φίλων Αφήγησης)  και του Κέντρου Μελέτης και Διάδοσης Μύθων και Παραμυθιών.

Το Σεπτέμβριο του 2007 κυκλοφόρησε το «Ούτε ’γω ήμουνα εκεί ούτε σεις να το πιστέψετε» βιβλίο- CD από τις μουσικές εκδόσεις «POLYTROPON»,  το 2013 «το Δαφνοκούκουτσο» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις «ΠΑΚΕΘΡΑ» και το 2016 «Ο βασιλιάς των πουλιών» βιβλίο- CD από τις εκδόσεις  Βάρφη.

 

Βασιλική Ζάγκλη

Η  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  ΖΆΓΚΛΗ γεννήθηκε στην Άρτα. Σπούδασε ΓΑΛΛΙΚΗ ΦΙΛΛΟΛΟΓΙΑ στο Ε.Κ.Π.Α ,ΕΘΝΙΚΟ ΚΑΠΟΔΙΣΤΡΙΑΚΟ  ΠΑΝΕΠΗΣΤΙΜΙΟ  ΑΘΗΝΩΝ. Στη συνέχεια ολοκλήρωσε τις σπουδές της στο ΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΚΟΛΛΕΓΙΟ Αθηνών  στο τμήμα ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗΣ  ΘΕΑΤΡΟΥ. Παράλληλα αποφοίτησε από το Ε.ΚΕ.Ε.ΘΕ.Π. Ελληνικό Κέντρο Εμψυχωτών  Θεατρικού  Παιχνιδιού  Αθηνών. Κατόπιν σπούδασε, στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ στο τμήμα ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ  ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ. Ολοκλήρωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές στο ΑΝΟΙΚΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΚΥΠΡΟΥ στο τμήμα ΘΕΑΤΡΙΚΩΝ ΣΠΟΥΔΩΝ, με ειδίκευση στην ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΑΓΩΓΗ. Παρακολούθησε το ετήσιο ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗΣ στην ΕΙΔΙΚΗ  ΑΓΩΓΗ από το Ε.Κ.Π.Α.   

Από το 1992 έως σήμερα :

- Συμμετείχε ως επιμορφώτρια του  Θεατρικού Παιχνιδιού και βασική συνεργάτης του Λάκη Κουρετζή στο πρόγραμμα «Μελίνα Τέχνη και Πολιτισμός στην εκπαίδευση» (του Υπ. Παιδείας) και είχε τον βασικό συντονισμό των κλιμακίων Θ.Π. που επισκέφθηκαν τα 83 πιλοτικά σχολεία του προγράμματος.

 - Υπήρξε και συνεχίζει να είναι εισηγήτρια σε ημερίδες εκπαιδευτικών της χώρας  καθώς και φορέων, συλλόγων και οργανισμών.

-  Υπήρξε ιδρυτικό μέλος, της κουκλοθεατρικής ομάδας ¨Ναυαγοί  στον Παραμυθότοπο¨, στα Ιωάννινα και ασχολήθηκε δημιουργικά με το κουκλοθέατρο και την διδασκαλία του σε Ι.Ε.Κ, σε σχολεία της Α΄βάθμιας και ΕΠΑΛ καθώς και σε πολιτιστικούς χώρους  Ιωαννίνων , Άρτας, Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

- Συμμετείχε  ως εμψυχώτρια θεατρικών ομάδων προσχολικής-σχολικής και ενηλίκων σε συλλόγους, παιδαγωγικά εργαστήρια, σχολεία, μουσεία, δημοτικούς και πολιτιστικούς φορείς Ιωαννίνων-Αθηνών-Θεσσαλονίκης.

Συμμετείχε εθελοντικά με το θεατρικό παιχνίδι  και το  κουκλοθεάτρου, σε σχολεία, σε πολιτιστικούς συλλόγους και σε εκδηλώσεις για τη Θεσσαλονίκη, με την ομάδα πολιτισμού ¨Σχεδία στην Πόλη¨ και σε ομάδες ατόμων με αναπηρία στο Βαφοπούλειο,  όπως και στο Δήμο Ζωγράφου στην Αθήνα .

- Είναι μέλος του Πανελληνίου Δικτύου Εκπαιδευτικών για το Θέατρο και συμμετέχει ως εισηγήτρια και εμψυχώτρια Θ.Π. σε συνέδρια και σεμινάρια του Δικτύου. Σήμερα εργάζεται  ως θεατροπαιδαγωγός στο 1ο & 2ο δημοτικό  σχολείο Ασβεστοχωρίου, στο Δημοτικό διαμέρισμα Θέρμης και στον πολιτιστικό σύλλογο ¨Λυρικό μικρό πλανήτη¨.

 

 

Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» | Τηλ.: 2310 820 655 & 2310 820 455 | info@kentroameasotir.gr
ESPA