ΕΚΘΕΣΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ "ΜΙΑ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΕΙΚΑΣΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ" ΕΓΚΑΙΝΙΑ 31/05/2014

                       

                                    

Εγκαίνια Σάββατο 31 Μαΐου  2014 στις 19:00

Έκθεση «Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση»

Το Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης και Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο ΣΩΤΗΡ» σε συνεργασία με το Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών Α.Π.Θ. διοργανώνουν  Πανελλήνια έκθεση Τέχνης-εικαστικής έκφρασης με τίτλο  «Μια διαφορετική εικαστική παρέμβαση».

 Μέσω όλων των μορφών τέχνης τα άτομα με αναπηρίες  μεταφράζουν εικαστικά τις σκέψεις τους,  τα συναισθήματά τους , τα όνειρα και τις βαθύτερες επιθυμίες τους .

  Με μια διαφορετική εικαστική προσέγγιση χρησιμοποιώντας την φαντασία, πειραματίζονται με ποικίλα υλικά και τεχνικές.  Δίνουν χρώμα στην καθημερινότητα τους! Ένας διαφορετικός εικαστικός τρόπος σκέψης!

    Η καλλιτεχνική εκπαίδευση προσφέρει ένα πολύ κατάλληλο μέσο για τα  άτομα που εμφανίζουν σοβαρά προβλήματα σε μαθησιακό επίπεδο και ειδικότερα δυσκολίες στον γνωστικό, συναισθηματικό, κοινωνικό και ψυχοκινητικό τομέα.

Η τέχνη είναι μια μορφή επικοινωνίας που, όπως η γλώσσα, έχει τα δικά της  εκφραστικά μέσα, το χρώμα, το σχήμα, τον όγκο, τους ήχους, την κίνηση, έχει τη δική της γραμματική και συντακτικούς κανόνες, τους νόμους της σύνθεσης και της δομής, που μαθαίνουν στο άτομο να «εκφράζεται» σωστά μέσα από την κίνηση και το ρυθμό, ή να διαβάζει σωστά την εικόνα.

     Σε ένα γενικότερο πλαίσιο, καλλιεργείται η ευαίσθητη ανταπόκριση, η κατανόηση, η κριτική προσέγγιση και η ανάλυση του εικαστικού έργου, αλλά και του φαινομένου της Τέχνης γενικότερα μέσα από την δική τους οπτική γωνία.

     Τα άτομα  με αναπηρίες, όσο σοβαρές κι αν είναι αυτές, μπορούν να αναπτύσσουν ξεχωριστές δυνατότητες και δεξιότητες, αρκεί να βρεθούν σε ένα τέτοιο εκπαιδευτικό περιβάλλον, το οποίο, αφού τις διερευνήσει και τις φέρει στην επιφάνεια, στη συνέχεια να τις αξιοποιήσει, έτσι ώστε, να καταστεί δυνατή όχι μόνο η ένταξή τους στο κοινωνικό σύνολο αλλά και η συμμετοχή τους στην παραγωγική διαδικασία, για μια όσο το δυνατόν περισσότερο ισότιμη κοινωνική εξέλιξη.

 

               ΚΕΝΤΡΟ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΤΗΡΙΞΗΣ       

                  ΚΑΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ

                  ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΕΣ  «Ο ΣΩΤΗΡ»

                   Τηλ. Επικ: 2310820655/ 820455

                   e-mail: kentroameasotir3@gmail.com

                   web: www.kentroameasotir.gr

 

 

Διάρκεια έκθεσης: 30/05  -  11/06/ 2014

Ώρες λειτουργίας Τελλογλείου: Τρ.-Πε.-Πα. 09:00-14:00, Τετ. 09:00-14:00 και 17:00-21:00, Σαβ.- Κυρ. 10.00-18:00. (Δευτέρα: Κλειστά)

Πληροφορίες: 2310 247111

 

Κέντρο Αποκατάστασης Κοινωνικής Στήριξης & Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρίες «Ο Σωτήρ» | Τηλ.: 2310 820 655 & 2310 820 455 | info@kentroameasotir.gr
ESPA